2. 3Fjalet e Urta 15 : 20

2.	 3Fjalet e Urta 15 : 20

2. Fjalet e Urta 15 : 20


“ Biri I Urte gezon te atin,por njeriu budalla percmon te emen
.”

Cfare keni menduar kur keni lexuar kete Fjale te Urte ? Personalisht kur e kam lexuar per here te pare nuk kam qendruar fare te mendoj mbi kuptimin e saj. Gati, gati mund te them se mendimi  siperfaqsor ishte shume I thjeshte, ai qe snderon nenen, nuk nderon as babain ,dhe ai qe nderon babain patjter qe nderon nenen . Ose e bardhe ose e zeze ! A eshte kaq e thjeshte ?  Edhe mundet ! Por jam  I sigurte se ne jeten e perditeshme  te gjithsecilit prej nesh nuk eshte keshtu. Te gjithe  ne qe I kemi pasur te dy prinderit  e dime shume mire se te gezosh zemren e Atit nuk eshte shume e lehte . Duhet ta njohesh mire Atin qe te gezosh zemren e tij!  Po a mundemi ne me te vertet ? Ndoshta  nese te lejon ! Ndoshta nese ta shfaq veten shume hapur ! Por perseri  do te ishte  shume e veshtire ! Pasi e verteta eshte se ne nuk lindim  aq te zgjuar sa menjehere te kuptojme zemren e Atit, gjate gjithe jetes do te mesojme, e ky mesim do te ishte teper I veshtire pa ndihmen  e saj qe  budallai percmon ,nenes. Biri qe gezon zemren e Atit eshte nje bir me nje vleresim te madh per nenen e tij, nje bir qe ka nje mardhenie te ngushte  gjithashtu  . Por nje bir qe e percmon te emen  do te deshtoje pikerisht per kete arsye te gezoje zemren e Atit.

A duam ne te gezojme zemren e Atit tone qiellor, ateher duhet te kemi kujdes dhe te mos behemi budallenj qe te percmojne nusen e tij Kishen . Te qenurit pjese e saj, do te na ndihmoje cdo dite e me shume te kuptojme sesi ta gezojme zemren e Atit .

 

Pastor / Erion Cuni                                                                   Tirane    Nentore  2014

share

Recommended Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.