7. Fjalet e Urta 11:25

7.	 Fjalet e Urta 11:25

7.   Fjalet e Urta 11:25

Njeriu bujar do te pasurohet dhe ai qe ujit do te ujitet  gjithashtu” .

Kam degjuar per historin e dy vellezerve te cilet punonin ne nje ferme qe ja u kishte lene babai . Njeri nga vellezerit ishte I martuar dhe tjetri ishte beqar . Cdo prodhim qe mernin e ndanin ne menyre te barabarte. Por n je dite vellai qe ishte beqar vendosi qe nuk ishte e drejte ndarja qe ata benin pasi vellai kishte familje per te mbajtur dhe ai vetem veten,keshtu qe cdo nate merte nje thes me grure nga hambari I tij dhe e hidhte tek ai I vellait. Por vellai I martuar gjithashtu mendonte se nuk ishte e drejte ndarja qe ata benin pasi ai kishte familjen qe kujdesej per te dhe vellai I vogel asnje njeri te kudesej per te  dhe e ardhmja e tij ishte akoma e pasigurt. Keshtuqe edhe ai filloj te merte thase nga hambari I tij dhe ti hidhte tek hambari I vellait te vogel. Per shume kohe burrat nuk arrinin te kuptonin sesi  numri I thaseve nuk ndryshonte ,derisa nje nga netet ata te ngarkuar me thase u gjeten ne mes te fushes perballe njeri-tjetrit . Hodhen thaset dhe perqafuan njeri-tjetrin !

Dy vellezerit pershkak te bujarise se tyre bekuan njeri-tjetrin, jo vetem me ane te pasurise se tyre por edhe me ane te dashurise se tyre. Ata moren ate qe dhane. Sa e rendesishme eshte kjo ne jeten tone te perditeshme. Vellezerit me veprimet e tyre I treguan njeri  tjetrit se ata do te ishin sebashku ne cfaredo situate jeta e tyre do te ishte. Sa here sillemi ne ndryshe me familjaret apo antaret e kishes sepse mendojme se situata jone eshte ajo me e renda dhe ne kete menyre krijojme ndarje dhe ne vend qe te bekohemi dhe te marim ate qe ata kane per te na ofruar  , ne mundohemi qe tu rrime larg me shpresen qe askush nuk do te na rendoje me hallet e tyre.  Tek [1]Gjoni 15:12 Jezusi na jep nje urdher te qarte “ Ky eshte urdherimi Im : qe ta doni njeri-tjetrin, ashtu si une ju kam dashur juve .” Jezusi na deshi derin ne vdekje, jo nje vdekje aksidentale ,por nje vdekje te paracaktuar qe nga fillimi, qe nga fillimi I planit te Shpetimit per cilindo qe do ti jepte atij zemren. Nje dashuri pa kushte, nje dashuri e forte te duronte,percmimin ,rrahjen gozhdet e Kryqit. Dhe pershkak te kesaj dashurie ai merr sot nderimin, lavderimin, adhurimin e kujtdo qe ja kthen dashurin me besim  dhe mirnjohje . Dhe pershkak te kesaje dashurie te ndersjellte te dyja palet njeriu dhe Perendia bekojne njeri –tjetrin . Njeriu me jete te perjeteshme dhe Perendia me kenaqesi nga krijesa qe permbush qellimin per te cilen u krijua. Lavdia I qofte Zotit Perjete .

 

Pastor / Erion Cuni                                                                                          Tirane     Nentore    2014

share

Recommended Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.