6. Fjalet e Urta 3 :27-28

6.  Fjalet e Urta 3 :27-28

6. Fjalet e Urta 3 :27-28

Mos I refuzo te miren atij qe I takon,kur e ke ne dore ta besh. Mos I thuaj te afermit tend: <<Shko dhe ktheu; do te te jape neser >>, kur e ke me vete gjene e nevojshme .”

Nje keshille  jo fort e lehte per tu permbushur sepse egoja jone ndonjehere del mbi miresin e cila duhet te na karakterizoj. Nuk eshte vetem egoja, ndonjehere  eshte lakmia qe nuk na lejon . Ndonjehere mendojme se nuk kemi asnje gje per te ofruar . Por ne te gjitha rastet jemi gabim . Jemi gabim sepse te mos treguarit e miresis ndaj njerezve ka pasoja. Pasoja qe ndikojne jetet e personave qe ju refuzohet ,por pasoja edhe per ne qe refuzuam.  Pasojat e te refuzuarit  te te berit mire kur kemi ne dore te tregojme miresi jane vdekjeprurese fizikisht dhe shpirterisht.  Tek  Veprat e Apostujve  3, eshte historia e Pjetrit dhe Gjonit ata po ngjiteshin ne tempull dhe po ne ate ore qe ishte dhe ora e lutjes bashke me shume njerez qe shkonin aty u soll edhe nje njeri I cale qe vinte aty per te lypur. Pjetri dhe Gjoni tek vargu 6 e bejne shume te qarte se nuk kane para per ti ofruar, por ate qe kishin do tja ofronin! Dhe cfare ishte ajo qe do ti ofronin ? Sherimi ! Cfare ishte pasoja e ketij akti miresie qe ata I dhane ketij njeriu ? Sherimi fizik I tijdhe  sherimi shpirteror sepse ai tashme mund te hynte ne tempull si nje njeri I pranuar dhe jo I perjashtuar pershkak te semundjes se tij ,qe ne ate kohe e etiketonte ate si nje njeri me mekat dhe te mallkuar nga Perendia. Pasoja tjeter ishte shpallja e ungjilit te gjithe atyre qe ndodheshin aty ,dhe nese vazhdojme te lexojme ne fillim te kapitullit te 4  vargu 4  shikojme qe shume prej atyre qe degjuan Besuan dhe numri shkoj ne 5 mije. Cfare do te kishte ndodhur nese Pjetri dhe Gjoni  nuk do te kishin treguar miresi ndaj atij njeriu ? Te gjitha ato qe lartpermendenda nuk do te kishin ndodhur ! Veprat e miresis jane si  rrathet e ujit qe krijohen kur hedhim nje gur ne pellg. Sa me i madh guri aq me shume rrathe. Por edhe pasojat nese nuk e tregojme miresin jane po si keto rrathe . Nuk do te prekin vetem personin apo ty por te gjithe ata qe jane pjese e rretheve te tua familjare,shoqerore dhe kombetare .[1] Tek Romaket 14:7-8 gjejme  nje pasazh qe e permbledh me se miri ate qe dua te them “Sepse asnje nga ne nuk jeton per veten e tij dhe askush nuk vdes per veten e tij,sepse edhe nese jetojme,jetojme per Zotin;edhe nese vdesim,vdesim per Zotin;pra edhe nese jetojme ose vdesim,te Zotit jemi.” Pra te bejme gjithcka si per Zotin edhe ndaj te tjereve sepse urdherimi eshte I qarte[2] “ Duaje te afermin tend si veteveten “ Rom 13:9b. Ne duam qe te tjeret te tregojne miresi ndaj nesh,pra aq sa duam miresi nga te tjeret aq me shume duhet edhe te japim .

 

Pastor / Erion Cuni                                                                                    Tirane Nentore  2014

share

Recommended Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.